No nyt on tokon avoin luokka korkattu kunnolla Mörkön kanssa, kun peräti kaksi koekokeilua on jo takana päin. Tuloksilla ei ole toistaiseksi juhlittu, mutta jospa tää tästä alkaisi jossain vaiheessa sujumaan. Onpahan taas se kokeeseen osallistumisen jännitys voitettu ja voidaan keskittyä jännittämään ihan muita asioita noissa koetilanteissa.

Meidän eka avoimen luokan koe oli Kemijärvellä saakka sunnuntaina 7.6. Eli edellisenä päivänä näyttelytähtenä valioitumassa ja seuraavana päivänä tokotykkinä (tai ainakin hienona tokotussarina, jos tykki on liioittelua :D). Eikä tehnyt edes tiukkaa. No, ohjaajalle ehkä, mutta Mörkö oli enimmäkseen oikein supliikkina molempien lajien pyörteissä, kuten tyylilleen kuuluu.

Tokokokeeseen sattuvaa säätilaa odotin pelon sekaisin tuntein, koska vähän joka puolelle Suomea oli luvattu melkein koko päiväksi kovaa vesisadetta. Ja säätiedotus näytti alkumatkasta pitävän hyvinkin paikkaansa, kun vettä tuli kuin aisaa. Mietitytti jo välistä, että onkohan tässä oikeasti mitään järkeä ajaa Kemijärvelle asti hakemaan jotain hylättyä tulosta märästä kentästä ja kaatosateesta johtuen, mutta kun ei sitä voinut varma olla, että sataisiko siellä koepaikalla sitten kuitenkaan - vaikka ennusteet sanoisivat mitä. 

Onneksi pahin vesisade oli kuin olikin laantumassa meidän päästessä määränpäähän. Pikkuisen vielä ripsi vettä, mutta sellainen määrä tuskin vaikuttaisi Mörkön suoritukseen, kun koekenttä oli sentään jo alkanut kuivaa (tai ainakin ne kaikkein pahimmat vesilätäköt olivat kutistuneet tai imeytyneet pois).

Avoimen luokan koiria taisi olla kaikkiaan 11, eli paikallaolot tehtiin kahdessa osassa. Me Mörkön kanssa olimme mukana heti ekassa porukassa, saksanpaimenkoiran ja australianpaimenkoiran välissä. Jostain syystä Mörkö tuntui olevan kovin vääränlaisessa mielentilassa paikkikseen mennessä (se vinkui, jota se ei yleensä tee) ja oli jotenkin levoton, koska se ei kuunnellut mun ekaa maahanmenokäskyä ollenkaan, vaan vaati toisen (painokkaamman) käskyn ja lisäksi melko voimakkaan vartaloavun. Jäi kuitenkin paikalleen pötköttämään, kun koirat jätettiin riviin.. 

Ohjaajien näkösuoja oli kokeessa sijoitettu meidän kannalta vähän tympeästi, koska se ei ollut koirien edessä, vaan kentän ulkopuolella oikeassa laidassa olevan varastorakennuksen seinän vieressä. Eihän me tuollaisia piilokulmia ole hoksattu harjoitella, kun olen ollut siinä käsityksessä, että piilo on yleensä aina jossain melko suoraan koirien edessä.. Minuutit valuivat tuskallisen hitaasti ja loppupuolella paikkista kuulin ne sanat, joita en olisi halunnut "nro 13 palaa kytkemään koira". Eli käytännössä se tarkoitti, että Mörkö oli noussut seisomaan ja lähtenyt liikenteeseen. Ja siellähän se tepasteli haistelemassa paikallaolorivin takana olevalla nurmialueella kehänauhan ulkopuolella. Minut nähdessään Mörkö tuli suoraan mun luo häntää heilutellen. 

Tuomarin (Allan Aula) selostus paikallaolosta oli aika "mielenkiintoista" kuultavaa, samaten sen katsominen videolta. Mörkö oli jostain keksinyt, että se lähtee makuulla peruuttelemaan ja ilmeisesti oli myös pitänyt jotain mölinää vähän joka välissä. Lopulta (jossain n. 2 minuutin kohdalla) Mörkö oli noussut seisomaan, mennyt uudestaan makuulle, vähän istuskellut ja lopulta lähtenyt nurmelle haistelemaan. Voi hitto, että mua rupesi jälkeenpäin hävettämään tuo touhu! Onneksi Mörkö sentään on sellainen koira, joka ei lähde muita koiria kokeessa härkkimään, mutta ei tuo silti kivaa katsottavaa ollut. Varsinkin, kun paikallaolo on Mörkölle tähän asti ollut kohtuullisen varma liike. :/ En tiedä, että paljonko tällä kertaa oli vaikutusta tuolla piilon sijainnilla, mutta päätin joka tapauksessa ottaa paikallaolon kunnon tehotreeniin ennen seuraavaa koetta.

M%C3%B6rk%C3%B6_toko_nouto01.jpg

Hieman vaati itseltä töitä, että sain oman pääkopan tuon epäonnistuneen paikallaolon jälkeen tsempattua hyvään mielentilaan ennen yksilöliikkeitä. Tähän onneksi auttoi, kun käytiin Mörkön kanssa vuoroa odotellessa melkeinpä kaikki avon liikkeet läpi ja ne onnistuivat kivasti. Kyllä me osataan! Yksilöliikkeiden alkaessa Mörkö oli jo paljon sopivammassa "moodissa". Innokkaana, mutta ei liian. Ja ääntelyä ei enää ollut. Pöljä minä, kun en älynnyt ennen paikallaoloakin ottaa jotain minipiilopaikkista "muistutteluksi"! Se pitäisi ehdottomasti ottaa alkurutiineihin seuraavassa kokeessa.

Seuraaminen oli Mörkölle aika semmoinen perussuoritus. Vähän ympärilleenkatseluhaahuilua oli havaittavissa ja yhdessä käännöksessä lähdettiin ihan eri suuntiin.. Mutta paikka pysyi suht hyvänä enimmän osan ajasta, vaikka tuollainen pitkien suorien seuraamiskaavio ei olekaan meille yleensä sopivin mahdollinen (kontakti karkaa, kun ei tapahdu mitään). Loppupätkästä Mörköllä yhdessä kohtaa tyssäsi vauhti, videolta analysoidessa se ehkä luuli mun liikkumisen perusteella, että käskin pysähtyä tms.?

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä meni aika kivasti. Pikkuisen tuli varmisteltua maahanmenoa kevyellä "nyökkäyksellä", mutta tästä ei rokotettu pisteitä. 

Luoksetulo oli tämän kokeen liikkeistä ehdottomasti onnistunein. Mörköllä oli tosi hyvä vauhti, mutta silti se pysähtyi suullisesta käskystä varsin napakasti. Tiukempi tuomari olisi kenties voinut jonkun pisteen vähentää siitä, ettei pysähdys ehkä ihan _välitön_ ollut, mutta enpä usko, että Mörkö paljon tuota säpäkämmin pystyy täydestä vauhdista stoppaamaan vaikka mitä tekisi, joten olen tuohon tyytyväinen. Tuomari naureskeli, että luoksetulo oli sen verran täpäkkä, että saavat pian kisajärjestäjät tasoittaa kentän uusiksi kiihdytysjälkien vuoksi. :D

Liikkeestä seisomisessa Mörkö jostain syystä ennakoi pysähtymisen (oli muuten just eikä melekeen sama kohta, jossa se pysähtyi luoksetulossa, mutta en tiedä, että oliko sillä todellisuudessa mitään tekemistä asian kanssa, pistinpähän vaan merkille). Jouduin siis kutsumaan Mörkön uudelleen mukaan, mutta loppuosa liikkeestä meni hyvin. Ja jee, Mörkö pysyi paikallaan mun käydessä mutkan sen selän takana, joten meidän treeni on tässä asiassa tainnut tuottaa tulosta! Tuosta ylimääräisestä pysähdyksestä lähti mun yllätykseksi vaan yksi piste.

Noudossa oli suoraan edessä päin suurehko vesilätäkkö, johon mun EI ollut tarkoitus kapulaa heittää. Eli - niinkuin ehkä arvata saattaa - niin justiinsa sinne lätäkköönhän se kapula lensi, kuinkas muutenkaan? Tupisin mielessäni, että saapa nähdä hakeeko Mörkö sitä sieltä. No suullisella käskyllä Mörkö ei inahtanutkaan, mutta se ei varmaan vaan rekisteröinyt, että sanoin jotain. Toisen suullisen käskyn sijaan huitaisin noutoluvan käsimerkillä ja haukahduksen säestämänä Mörkö syöksyi eteenpäin - ja haki kuin hakikin kapulan vesilätäköstä ilman epäröintejä. Vau! Loppuperusasento jäi vähän kauas, mutta kapulan luovutustilanne saatiin kuitenkin hoidettua ok. 

Kauko-ohjauksessa Mörkö jätti jostain syystä ekan maahanmenokäskyn sivulla ollessaan noudattamatta (vaikka katsoi kyllä mua käskyhetkellä, eli olin vähän ihmeissään tästä). Toisella käskyllä meni maahan ja olin todella positiivisesti yllättynyt siitä, miten kivasti loppuosa liikkeestä sujui! Yksikään käsky ei jäänyt noudattamatta, eikä Mörkö ennakoinut vaihtoja tms. Kaukoja olen jännittänyt avo-liikkeistä ehkä eniten, kun niissä onnistuminen tuntuu vielä olevan suht vaihtelevaa, joten tästä jäi ihan huippufiilis!

Estehyppy meni enimmiltä osin hyvin, mutta hieman Mörkö hyppäsi sivuun esteen takana, joten pienellä vartaloavulla varmistelin, että se tulee hypyn kautta takaisin perusasentoon, eikä mene siitä ohi. Vartaloavusta kun olisi todennäköisesti tiedossa korkeintaan pistevähennyksiä, mutta esteen ohittaminen olisi tarkoittanut koko liikkeen nollautumista. No, meille ei näemmä tullut edes niitä pistevähennyksiä. Videolta näyttäisi, että tuomari katsoo tässä kohtaa aika tarkasti Mörköä, joten ehkä se mun kallistuminen jäi huomaamatta? Tai sitten se ei vaan tämän tuomarin mielestä ollut niin iso virhe.

Kokonaisvaikutuksesta saatiin täydet pisteet. Muistaakseni tuomari kommentoi jotain sellaista, että Mörköllä on hyvä vire ja asenne tekemiseen, mutta pikkuisen semmoista tietynlaista hallintaa vielä kaivattaisiin (tuomari myös muisti meidät jostain aiemmasta alo-kokeesta ja totesi, että ollaan taidettu tästä samasta asiasta puhua ehkä joskus ennenkin). Totesi kuitenkin, että ehdottomasti mieluummin näin päin, että intoa on vähän liikaa kuin että tilanne olisi päinvastainen. Kivireen kanssa olisi kuulemma vaikea tehdä hommia. :D

Kokonaisuudessaan meidän pisterivi kokeesta näytti tällaiselta:

- Paikalla makaaminen 0p (x 3 = 0)
- Seuraaminen taluttimetta 8p (x 2 = 16)
- Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10p (x 2 = 20)
- Luoksetulo 10p (x 3 = 30)
- Seisominen seuraamisen yhteydessä 9p (x 2 = 18)
- Noutaminen 8p (x 2 = 16)
- Kauko-ohjaus 9p (x 3 = 27)
- Estehyppy 10p (x 2 = 20)
- Kokonaisvaikutus 10p (x 1 = 10)

Yhteispisteet: 157 (II-tulos)

Melkein harmillisen lähelle I-tulosta päästiin nollille menneestä paikallaolosta huolimatta. Kolmesta pisteestä jäi kiinni, eli se olisi saatu räävittyä kasaan esimerkiksi sillä, jos Mörkö olisi kaukokäskyissä mennyt maahan heti ekalla käskyllä. Voi kökkö! :D Mutta ei mahda mitään, näillä mennään. Hienosti kuitenkin tsempattiin paikallaoloharmituksesta huolimatta ja yksilöliikkeisiin olen varsin tyytyväinen. Kyllä mulle tällaiset suoritukset kelpaisi vallan mainiosti jatkossakin, kunhan vaan tuo paikallaolo saadaan onnistumaan paremmin. Ja toki _yritetään_ pyrkiä eroon niistä ylimääräisistä avuista, lisäkäskyistä yms.

* * *

Toisessa avoimen luokan kokeessa käytiin kokkeilemassa eilen (16.6.) Oulussa. Siellä tuomarina oli Piritta Pärssinen, josta tiesin etukäteen, että on todennäköisesti melkoisen tarkka pisteiden kanssa, mutta kuitenkin oikeudenmukainen. Odotukset ei ollut hirveän korkealla, mutta arvelin, että jos vaan saataisiin paikallaolo onnistumaan jossain määrin, niin meillä saattaisi kuitenkin olla teoriassa mahikset jopa siihen I-tulokseen, jos vaan muut liikkeet menisi vähintään sillä tavalla kuin ekassa kokeessa.

Vaan eihän se koe ihan mennyt niinkuin ekalla kerralla. Paikallaolosta tosin saatiin tällä kertaa jopa pisteitä, eli sen osalta tavoitteet tuli täytettyä ja ilmeisesti meidän edeltävän viikon paikkamakuun "korjaussarja" oli siis jo jossain määrin auttanut! Treeniä toki tarvitaan yhä paljon lisää, jotta saadaan varmuutta tuohon, mutta toivottavasti suunta olisi nyt eteenpäin. Tällä kertaa Mörkö pötkötteli kultaisennoutajan ja hieman bordercollien näköisen x-rotuisen välissä ja nyt se meni makuulle heti ekasta käskystä (joskin pienellä vartaloavulla varmistettuna). Piilo sijaitsi suoraan koirien edessä olevan mökkeröisen takana ja olihan se 3 minuuttia taas maailman pisin aika..

Kun aikaa oli kulunut (mun sisäisen kellon mielestä) jo hirveästi, liikkeenohjaaja käveli piiloa kohti ja hetken aikaa pelkäsin, että nyt sieltä on Mörkö taas viime hetkillä noussut ylös.. Mutta liikkuri tulikin vain sanomaan, että aika oli tullut täyteen, huuuuh! Takaisin kehään palatessa Mörkö oli makuulla, mutta näytti olevan pikkuisen eri kohdassa/asennossa kuin alunperin, joten hetki piti vielä tuomarin kommenttia odotellessa jännittää, että onko Mörkö vaihtanut asentoa makuulla pysyen vai käynyt välissä seisomassa/istumassa? 

No ei se Mörkö onneksi ollut makuulta noussut, mutta paikallaolon alussa se oli ollut kyllä turhan touhukkaana - heilutellut häntää, liikehtinyt paikallaan ja volissut sen näköisenä, että voisi millon tahansa pompata ylös! Sitten jonkun puolen minuutin jälkeen Mörkö oli yhtäkkiä rauhoittunut ja pötkötellyt loppuajan - ihan jotain yksittäisiä pihahduksia lukuunottamatta - varsin asiallisesti. No, mieluummin näin päin, että rauhoittui loppua kohti, jolloin pääsin vapauttamaan ja palkkaamaan sen kehuilla oikeanlaisesta toiminnasta.

Jotain erilaista pitäisi nyt meidän paikallaolotreeniin kehitellä, koska treeneissä se ei ole koskaan tuollainen mitä nyt pari kertaa ollut kokeessa. Olen miettinyt sitäkin, että onko tuo koetilanne Mörkölle liian "rauhallinen", kun ohjatuissa treeneissä sillä on yleensä aina jotain seurattavaa, kun muut ohjaajat ovat näkösällä ja käyvät välillä palkkaamassa tai korjaamassa omia koiriaan..?

Tämän (viime kertaan verrattuna) onnistuneemman paikallaolon jälkeen odottelin aika hyvillä mielin yksilöliikkeitä. Ennen meidän vuoroa jätin kauemmas kentän laidalle treenikassin viereen puoliksi avatun kissanruokapurkin Mörkölle loppupalkaksi. JA SE OLI VIRHE! Olen tähän asti ajatellut, että Mörkö on vähän sellainen kultakalanmuistikoira, että unohtaa loppupalkat sun muut samantien, mutta ei näköjään tällä kertaa..

Tuntui, että kissanruokapurkin nähtyään Mörkö nostatti sellaiset kierrokset, etten saanut sitä kunnolla rauhoiteltua enää ennen meidän vuoroa, vaikka koitinkin jotain pientä treeniä kehän laidalla ottaa ja olla itse rauhallinen. Sitten tulikin jo meidän vuoro mennä kehään ja Mörkö oli sellaisessa mielentilassa, että se oli kuin lentoon lähdössä ja piippaili vähän joka välissä, vaikka ei yleensä ikinä tee tokossa sellaista. Voi pee!

Seuraaminen oli ehkä meidän kamalin ikinä. Mörkö ei ollut oikein oikealla lailla mukana juuri missään vaiheessa, vaan hippaili menemään ihan omissa sfääreissä. Ei se haistellut tai mitään sellaista, mutta töhötteli menemään niin, että välillä edisti, välillä eksyi suht etäälle minusta ja välillä taas unohtui katselemaan "maisemia" (eli kentän vieressä pururadalla liikkuvia ihmisiä/koiria). Eikä mun tuplakäskyt tai vartaloavut auttanut kuin korkeintaan hetkellisesti. Yhyy. :D Ennätyssurkeat pisteet saatiin siitä, mutta ihan kyllä ansaitusti..

Liikkeestä maahanmeno meni tähän ylivireeseen nähden yllättävän hyvin ja siitä saatiinkin meidän tämän kokeen parhaat pisteet. En enää muista, että mistä tuomari sanoi tuon yhden pistemenetyksen tulleen, mutta oisko ollut taas joku hienoinen vartaloapu ja ehkä seuraamisessakin oli ollut jotain pientä huomautettavaa?

Luoksetulon alussa Mörkön huomio oli ihan jossain muualla kuin minussa (tähystelikö se sitä loppupalkkaa näinkin kaukaa!?). Alkuperusasento oli vähän vino, mutta en tätä hoksannut korjata. "Odota"-käskyn Mörkö ilmeisesti kuitenkin rekisteröi, koska se jäi paikalleen istumaan, kun lähdin sen viereltä kävelemään. Luoksetulon stoppi ei tällä kertaa ollut ihan niin napakka kuin ekassa kokeessa, mutta ihan ok kuitenkin. Loppuperusasento jäi harmillisen vinoon, joten kaikki nämä pikkuvirheet yhdessä sitten laskivat kokonaispistemäärää suht paljon.

Liikkeestä seisomisessa alkoi se loppupalkkamagneetti näkyä jo tosi selkeästi. Ensinnä Mörkö ei meinannut lähteä mun mukaan seuraamaan kun katseli kehän ulkopuolelle ja sitten se yhdessä kohtaa kääntyi ihan vinoon sinne palkalle päin.. Noudatti kuitenkin "seis"-käskyä hyvin ja pysyi paikallaan loppuun saakka. Tuomari sanoi, että seisomiskäskyä antaessa liikautan kuulemma kättä jotenkin tietyllä tavalla, mutta mie oon tuota videota nyt koittanut tihrustaa suurennuslasin kanssa, enkä itse huomaa mitään sellaista..?

Noutoa olin ressannut etukäteen sen vuoksi, kun siellä viime kokeessa Mörkö ei ekasta käskystä lähtenyt kapulaa hakemaan, vaan tarvitsi sen käsiavun. No, tällä kertaa Mörkö noudatti heti ekaa suullista käskyä (viretila huomioiden olin kieltämättä pikkuisen yllättynyt, ettei se sännännyt kapulan perään heti heitettäessä :D). Haukahtikin mokoma taas liikkeelle lähtiessään.. Kapulaan Mörkö ei tarttunut ihan niin sujuvasti kuin yleensä. Lisäksi loppuperusasento jäi vajaaksi ja Mörkö myös nousi seisomaan kapulaa luovuttaessa. Niistä kertyi tämän liikkeen pistevähennykset.

blogi_puukapula.jpg

Kauko-ohjaus meni tällä kertaa ihan hänekseen. Olen tähän liikkeeseen ottanut valmistelevaksi osuudeksi Mörkön "kieräyttämisen" käsiavulla vauhdikkaasti perusasentoon, jotta saisin sitä vähän nostatettua ja siten tekemään kaukot kunnolla. Nyt Mörkö oli kuitenkin jo valmiiksi sen verran kierroksilla, etten yksinkertaisesti uskaltanut nostattaa sitä yhtään lisää, ettei se lähtisi lopullisesti lentoon.. -__- Sitä nyt tietenkin arvon jälkikäteen, että aiheuttiko se valmistelevan osuuden puuttuminen koko liikkeen epäonnistumisen? Lienee mahdollista, mutta toki syitä voi olla paljon muitakin.

Ekaa maahanmenokäskyä perusasennossa Mörkö noudatti hyvin, mutta ekalla "istu"-käskyllä se pomppasikin seisomaan, istui hetkellisesti ja pisti sitten uudelleen makuulle!? Mulla meni tuosta ihan pasmat sekaisin, enkä enää tiennyt, että miten mun nyt pitäisi liikettä jatkaa ja oliko se jo mennyt tuosta saikkauksesta kokonaan nollille. Yritin vielä käskeä Mörköä istumaan, kun liikkuri käänsi istumiskyltin uudestaan näkyviin, mutta tuloksetta. Ennen seuraavaa koetta otetaan siis puolestaan kaukot tehotreeniin.

Estehypyssä kissanruoka alkoi taas vetää Mörköä puoleensa. Ensinnäkin mulla oli pieniä teknisiä hankaluuksia saada Mörkö kunnolla edes perusasentoon. Ja "hyppy"-käskyllä se sitten loikkasi to-del-la vinoon esteen taakse (kohti sitä suuntaa, jossa meidän treenikassi kauempana kehän ulkopuolella sijaitsi). Istuminenkin vaati kaksi käskyä, kun kirsu ja huomio vaan jotenkin "venyi" väärään suuntaan.. Yläkropan melkoisella matomoovsilla avustamalla onnistuin sentään kutsumaan Mörkön takaisin perusasentoon hypyn kautta, joten eipähän mennyt liike ihan nollille kuitenkaan! 

Kokonaisvaikutuksesta saatiin 8,5 pistettä ja tähän olin oikeasti tosi tyytyväinen, koska itsestä tuntui kehässä lähinnä siltä, että Mörkö on joka välissä kuin kiertoradalle lähdössä ja mulla meni oma keskittyminen melkein kokonaan siihen, että koitin pitää sen neljä lennokasta tassua edes jossain määrin hallussa ja maan pinnalla. :D

Tuomari totesi Mörköstä palautetta antaessaan, että siinä on melkoinen vauhtiveikko! No on todellakin.. Paitsi että ei kyllä yleensä ihan tässä mittakaavassa. ^^' Hallinta ja tarkkuus oli tänään meidän tekemisestä hakusessa, mutta tuomari kuitenkin tykkäsi yleisesti menosta ja meiningistä. Ja sanoi hänkin, että mieluummin kuitenkin näin päin, että koiralla on selkeästi intoa, kuin että jos se olisi enempi sellainen perässä vedettävä malli. Itelle tuli kokeen jälkeen semmoinen fiilis, että toivottavasti joskus vielä päästäisiin Pipalle näyttämään myös sitä meidän "parempaa" osaamista, vähän hallitummassa vireessä. Siinäpä voisikin olla seuraava pitkän tähtäimen tavoite.. :)

Tällainen oli kokeen kokonaispisterimpsu:

- Paikalla makaaminen 7p (x 3 = 21)
- Seuraaminen taluttimetta 5p (x 2 = 10)
- Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9p (x 2 = 18)
- Luoksetulo 6p (x 3 = 18)
- Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5p (x 2 = 17)
- Noutaminen 6p (x 2 = 14)
- Kauko-ohjaus 0p (x 3 = 0)
- Estehyppy 5p (x 2 = 10)
- Kokonaisvaikutus 8,5p (x 1 = 8,5)

Yhteispisteet: 116,5 (III-tulos)

No, jos jottain positiivista vielä noista pisteistä, niin ei meillä kuitenkaan kaikesta säädöstä huolimatta mennyt nollille kuin yksi liike. Ja ainakin Mörköllä taisi olla kokeessa kivaa - pieni superpallo karusellissä. :) Meikäläinenkin taas oppi kantapään kautta uusia asioita seuraavaa kertaa varten (kuten, että ei enää IKINÄ Mörkön nähden kissanruokaa loppupalkaksi treenikassin viereen). Ehkä me vielä jonain päivänä ollaan riittävän viksuja, että saadaan se I-tuloskin aikaiseksi.. :D


Videon kanssa oli jotain teknisiä ongelmia ja jostain syystä äänet häviää kesken kaiken.. Ja kuvat on viime talvelta, kun tuoreempia tokokuvia ei ole. :D