Sunnuntaina (18.7.) suunnattiin sitten jo toista kertaa Suomen rajojen ulkopuolelle näyttelyyn, kun vuorossa oli Piteån kansainvälinen näyttely Ruotsissa. Jedi pääsi päiväksi hoitoon mun vanhempien luo (siltä kun ei oo rabiesvasta-aineita otettu) ja aamuyöstä startattiin auton nokka kohti Kemiä, josta poimittiin Jutta ja Frodo kyytiin.

Oltiin arvioitu ajomatkan kesto "hieman" yläkanttiin, koska saavuttiin näyttelypaikalle jo joskus kahdeksan jälkeen aamulla - eli siis useamman tunnin ennen pemu-kehän arvioitua alkamisaikaa. Oispahan ainakin ollut aikaa eksyä, mitä ei kyllä sitten kuitenkaan tehty. :D Noh, ehdittiinpä ainakin hyvin metsästää Piteåsta pankkiautomaatti, jotta saatiin kruunuja nostettua ja parkkimaksu näyttelypaikalle maksettua.

Piteåån (noinko se kirjotetaan??) oli ilmoitettu muistaakseni 4 pemua, joista Frodo oli ainoa uros. Narttuihin oli ilmoitettu Nalan lisäksi 2 muuta koiraa, joista toinen oli Iita (Puksipuun Poppaloora) ja toinen se sama ruotsalaisnarttu, joka oli myös Jällivaarassa. Ruotsalainen narttu oli kuitenkin syystä tai toisesta päättänyt jättää Piteån näyttelyn välistä, joten pemukehä meni - jälleen - aika suomalaispainotteiseksi. :)

Jossain vaiheessa sitä melkein rupesi näyttelyalueella toivomaan, että oltaisiin sittenkin eksytty matkalla edes vähäksi aikaa - kävi nimittäin ilmi, että sen lisäksi, että oltiin paikalla jo muutenkin tosi hyvissä ajoin, pemukehä tulisi myös olemaan hyvin reippahasti myöhässä arvioidusta aikataulusta.

Muistaakseni pemujen arvosteluvuoro koitti vasta puolen päivän jälkeen, mutta onneksi sää näyttelypaikalla oli aurinkoinen ja lämmin, joten sikäli odotteluolosuhteet olivat varsin ihanteelliset (paitsi ehkä koirille, mutta onneksi nekin saivat näyttelyhäkeissään pötkötellä varjossa). Viilennykseksi sekä neli-, että kaksijalkaisille kelpasi myös kotona pakastettu vesipullo, jonka sisältämä jää suli sopivan hitaasti, jotta sitä sai hörpittyä janoon, mutta samalla se pysyi myös mukavan viileänä.

Kehässä Frodo sai ruotsalaisen Per-Erik Wallinin arvostelussa EH:n, ilmeisesti siitä syystä, että tuomarin mielestä Frodo oli paimenkoiraksi turhan matala. Muilta osin arvostelu taisi kuitenkin olla positiivinen, joten harmitti kyllä Frodon ja Jutan puolesta, kun kerranki ois ollu kehässä niin vähän kilpailua..

Frodon jälkeen olikin jo Iitan ja Nalan vuoro kipittää kehään. Molemmat tytöt sai laatuarvosanaksi erinomaisen ja vielä SA:nkin - eikun anteeksi CK:n, kun kerta Ruottissa ollaan! :D Eli siis Certifikat kvalitet. Narttujen ykköstä valitessa tuomari juoksutti meitä kehässä ees sun taas ja lopulta sijoitti Iitan ensimmäiseksi ja Nalan kakkoseksi. Etuliikkeiden vuoksi, sanoi tuomari. Jälleen tuli siis todettua, että ei tuo nurmikenttä oo Nalan liikeiden kannalta paras mahdollinen alusta..

Given_Beauty_Piteå2011

Given_Beauty_Piteå2011
Näin sitä askelletaan samaan tahtiin kehässä.. :)

Iitasta tuli siis paitsi PN1, myös ROP! :) Ja Nala sai (humm.. taas vaihteeksi) tyytyä vara-sertiin ja vara-cacibiin. Kieltämättä rupesi tuon näyttelyn jälkeen tuntua jo vähän epätoivoiselta, kun vara-ruusukepino senkus vaan kasvoi kasvamistaan niiden "oikeiden" antaessa vielä odottaa itseään. :'D Kesän näyttelyputki kun alkoi pikkuhiljaa olla loppusuoralla..

Kummasti kuitenkin lohdutti mieltä, kun tuomari vielä kehän jälkeen kävi mulle erikseen kertomassa, että Nala on hänen mielestään tosi söötti koira. :)) Ja siis kokonaisuudessaan olen tosi tyytyväinen Nalan näyttelytuloksiin tänä kesänä, vaikka ne oikeat sertit onkin toistaiseksi menneet ohi kuonon. Tämä "ERI-putki" on kuitenkin ollut jotain aivan mieletöntä, kun aikaisemmin on useimmiten totuttu näyttelyissä saamaan EH-nauhaa käpälään! :)

Nalan Piteån arvostelu, tuomarina Per-Erik Wallin (Ruotsi):

"Todella suloinen, feminiininen narttu, kaunis pää ja erinomaisen hyvät korvat, kauniit silmät, upea ylälinja, ihana eturinta, pitkä hyvänmuotoinen rintakehä, sopiva luusto (pass. benstomme?), erinomainen etuosa, liikkuu mukavasti sivulta, hieman leveästi edestä, erinomainen turkki, mukava luonne."

ERI AVK2 SA PN2 VASERT & VACACIB.

Ja kuten näkyy, niin oli tuomari muistanut Nalan suloisuuden mainita myös kirjallisessa arvostelussa! ;) Ja suloinenhan se on minunkin mielestä, ei siitä vaan pääse mihinkään. :)

Given_Beauty_Piteå2011
Tää on kai sitä vapaasti seisottamista, kun hihnakin maassa? :D