Ensimmäisessä rally-tokokokeessa kävimme Mörkön kanssa viime maaliskuussa ja viimein pääsimme kisaamaan toisenkin kerran. :) Harmillisen vähän on rallykisoja ollut täällä meidän suunnalla nyt kesäaikaan, mutta onneksi syksyn tullen näyttäisi kisakalenterin mukaan olevan jo hieman vilkkaampaa!

Tuo meidän toinen rallykisa oli elokuun alussa (to 6.8.) ja sen järjesti Kiimingin Koiraharrastajat. Kyseessä oli iltakisat alokas- ja voittajaluokan koirille. Tuomarina oli Tytti Lintenhofer, eli sama tuomari kuin meidän ekassakin rallykokeessa. Koe pidettiin Kiimingissä ulkokentällä, jossa ollaan Mörkön kanssa käyty vuosi sitten tokokokeessa.

Sää oli taas vaihteeksi sellainen tyypillinen suomalainen kesäsää, eli vettä satoi enemmän ja vähemmän koko ajan.. Onneksi kenttä ei sentään isommin alkanut lainehtimaan, mutta olisikohan märkyys kuitenkin jollain lailla vaikuttanut radan suunnitteluun, kun mukana oli vain yksi maahanmenon sisältävä kylttitehtävä ja istumisiakin vaan jokunen? Tai sitten osallistujilla kävi vaan hitsin hyvä tuuri. :D

No, ainakaan rata ei tuntunut miltään älyttömän hankalalta, joten yritin itse keskittyä siihen, että saisin meidän menon pysymään sikäli hallittuna, ettei tällä kertaa tulisi niitä -10 pisteen virheitä rintamasuunnan kääntymisistä, kun Mörkö täpinöissään vähän sinkoilee minne sattuu.. Ja aika hyvin tässä onnistuttiin. Mitä nyt juosten pujottelussa meinasi mennä vähän kengurumeiningiksi, mutta onneksi Mörkö ei intoutunut pomppimaan pois mun viereltä, vaan loikki ylöspäin. :D Tästä tuli -1p (KONTR).

Saksalainen täyskäännös ei oikein ottanut onnistuakseen ja siihen käytin molemmat uusimiset, eikä se kolmaskaan kerta ihan täydellisesti mennyt, kun Mörkö kerkesi istahtaa ennen kääntymistä. Tämä ehkä jäi tuomarilta huomaamatta, kun ei kuitenkaan tuolta kyltiltä saatu kuin kaikkiaan -6p, vaikka mun käsittääkseni olisi pitänyt tulla -16.. Onneksi tuolla ei sentään siihen olisi ollut vaikutusta, että saatiinko hyväksytty tulos vai ei, kun pisteet olisi riittänyt joka tapauksessa, mutta harmittaa silti.

Ja jälkeenpäin videolta katsottuna sitä ensimmäistä saksalaisen yritystä ei olisi todennäköisesti kannattanut edes uusia, kun ei siinä oikeastaan muuta häikkää näyttänytkään olevan kuin tuollainen pienimuotoinen takkuaminen (josta olisi vissiin lähtenyt vaan -1p, kun siinä ykkösen kohdassa näyttäisi meidän pistekaavakkeessa olevan ylisutattu "PY"). :'D Mutta nämä on näitä, kun ei oikein vielä ole päässyt lajiin niin hyvin "sisälle", että osaisi paremmin määrittää, että milloin kannattaa uusia ja milloin ei (ellei kyse ole jostain tosi selkeästä tilanteesta).

9. kyltiltä (istu - maahan - kierrä koiran ympäri) ja 11. kyltiltä (spiraali oikealle) tuli vielä -1p vähennykset haistelun vuoksi (PY) ja samaten kokonaisvaikutelmasta vähennettiin samaisesta syystä pari pistettä. Joten kokonaispisteiksi tuli 89/100 eli meidän toinen hyväksytty tulos! Ja ihan kivasti parannusta viime kerran 71 pisteeseen. ^_^ 

Tuomarin kommentit lomakkeessa: "Hienosti kannustettu! Epätarkkuuksista ja ajoittaisista haahuiluista -2p. :)"

http://youtu.be/UqCJ_JTmEkk

Nyt sitten syksymmälle yritetään saada paikka vielä ainakin siihen yhteen rallykokeeseen, että pääsisimme yrittämään koulutustunnusta. Sen vaan sitten pitää olla jonkun toisen tuomarin koe, kun nyt nämä kaksi hyväksyttyä tulosta ovat molemmat Tytiltä. Ihan hauskaa vaihtelua oli kyllä käydä myös rally-tokoilemassa, kun nyt kesän aikana tuo "normitoko" on ollut meidän treeni- ja kisakalenterissa niin isossa roolissa. :)