Viikonloppuna järjestettiin KAS ry:n toimesta Oulun Virpiniemessä agilitykilpailut, joihin olin ilmoittanut Jedin sunnuntain (18.8.) kahdelle radalle (lauantaina kun oltiin näyttelyhommissa). Toinen radoista oli agilityrata ja toinen hyppyrata. Kisoissa pyöri koko ajan kaksi rataa rinnakkain ja ilmeisesti tästä johtuen meidänkin radoilla oli molemmilla eri tuomari.

Ensimmäisenä oli vuorossa agilityrata (C), jonka tuomaroi Salme Mujunen. Tähän asti vastaan tulleista kakkosluokan radoista tämä oli varmastikin sieltä helpoimmasta päästä, semmoinen mukava vauhtirata! Vaan sehän ei silti tarkoita, että sieltä tulosta tehtäisiin. Ei ainakaan, kun kyseessä ollaan minä ja Jedi. :D Ei meidän ratasuoritus silti mikään p**ka ollut missään nimessä (vaikka itse sanonkin). Virheitä vaan ropisi harmillisista riman tiputuksista, joita kertyi kaikkiaan kolme..

Ja rimojen lisäksi napattiin myös yksi kielto keppien aloituksesta - meidän kestovirhe, joka toistuu näköjään kisoista toisiin. :D Videolta katsoessa näyttää aina ihan siltä, että mää onnistuisin jotenkin omalla käden liikkeellä "heittämään" Jedin ekan kepin väärälle puolelle vaikka koitan sitä nimenomaan välttää, mutta tiedä siitä sitten.. 

Vauhtia oli radalla sopivasti ja meno oli varsin sujuvaa, mitä nyt keinulla tuli pieni tuumailutauko. Kepitkin tuntui tuota alkusähellystä lukuunottamatta vaihteeksi menevän aika liukkaasti (verrattuna meidän yleiseen tasoon). Ihanneaika alittui -5,63 sekuntia! :) Kokonaistulos rimojen ja kiellon vuoksi 20. 

Ratojen videoinnista ja kisaseurasta kiitos Kaisalle! :)

 

Video C-radalta: tulos 20

(5 + 5 + 5 + kielto)

 

Toinen rata (D) olikin sitten hyppyrata ja tuomarina Tuija Kokkonen. Alkuun sivusta katsoessa näytti siltä, että hänen suunnittelemansa hyppyrata oli täynnä mutkaa ja kurvia (hirvitti vähän, että miten radan oppisi kunnolla edes muistamaan), mutta rataantutustumisen aikana se ei loppupeleissä tuntunutkaan kovin pahalta. Mitä nyt mua edellisen radan rimojen räiskimisen jälkeen hirvitti jo valmiiksi se lukematon hyppyjen määrä.. Vaan mitä muuta voi odottaa, kun kyseessä kuitenkin on hyppyrata. :D

Radan aloitus meni meillä kyllä ihan plörinäksi, kun Jedi päätti lähdöstä karata mun perään ja ehti tulla ensimmäisen hypyn ohi sivusta. Noh, aika lähti juoksemaan ja napattiin kielto heti kättelyssä. Ohjasin Jedin takaisin hypylle ja ihme kyllä eka rima ei tällä kertaa tippunut, vaikka Jedi meni sen tavallaan mutkan kautta ja ilman kunnon vauhtia. 

Seuraava kielto napattiin taas - ylläripylläri - keppien aloituksesta! Mutta tuon alun jälkeen nämä kepit menivät jopa vielä paremmin kuin ekalla radalla! Ja sitten ropisteltiin taas rimoja.. Kyllä, myös tällä radalla napsittiin kolme vitosta rimojen vuoksi. Plääh. :D Mutta jälleen kerran niitä lukuunottamatta rata oli muutoin suht onnistunut. Ja voi hitsi kun olen tyytyväinen noihin renkaisiin molemmilla radoilla!! ^^

En tiedä kuvittelenko, mutta mun mielestä Jedi tuntui näissä kisoissa katsovan eteensä paremmin kuin yleensä, eli se ei niin paljoa keskittynyt enää mun paimentamiseen, vaan etenemiseen! Se olisi kyllä oikein tervetullutta. 

Kaksi kieltoa, kolme rimantiputusta ja pikkuinen yliaika 1,19s teki meidän kokonaistulokseksi 26,19. Me ei näköjään Jedin kanssa niinkään hyllytellä kisoissa, mutta ei nuo meidän pistehirviötkään kyllä kovin mairittelevilta tunnu. Varsinkin, kun niiden "tienaaminen" alkaa nähtävästi olemaan meillä enemmän sääntö kuin poikkeus. Ehkä meidän pitäisi hieman muistutella mieleen sitä kohtaa agilitysäännöistä, jossa selitetään, että 0-tulos on se mitä tavoitellaan, eikä suinkaan mahdollisimman iso pistemäärä! :D

 

Video D-radalta: tulos 26,19

(kielto + kielto + 5 + 5 + 5 + yliaikaa 1,19s)

 

Nyt sitten seuraavaksi ruvetaankin arpomaan, että mistä tuo rimojen tiputtelu mahtaa kummuta. Ykkösluokan radoilla ja jonkin aikaa sen jälkeenkin muistelisin Jedin tiputelleen rimoja vaan satunnaisesti, mutta nyt viime aikoina se näyttää vähän yleistyneen. Jumeista tai sen sellaisista ei pitäisi olla kyse, koska Jedi käy säännöllisen epäsäännöllisesti hierojalla, eikä siellä ole löytynyt mitään, mikä tuon selittäisi.

Toki kyseessä voi olla vaan huono tuurikin (kaikillahan niitä rimoja joskus tippuu), mutta jos meno jatkuu tällaisena, niin tuskin on enää tuurista kiinni. Tietty yksi vaihtoehto saattaisi olla sekin, että mie olen jossain määrin yrittänyt ruveta luottamaan koiraan radalla enemmän, enkä enää varmistele jokaista käännettä niin tarkasti. Eikä Jedi kenties välttämättä ole vielä kunnolla tottunut siihen, että meikäläinen juokseekin tilaisuuden tullen karkuun sen sijaan, että hidastelisin siinä vieressä tai takana. Eli Jedille tulee kiire mun perään, jolloin se ei ehkä niin tarkkaan ehdi ihmetellä rimojen sijaintia?? Jos jostain tuollaisesta on kyse, niin täytyy vaan toivoa, että se sitten ajan kanssa jäisi pois.  

Ekan riman tiputtelun voinee ainakin pistää enimmäkseen lähdöstä karkailun ja hätiköinnin piikkiin. Mietin sitäkin, että onkohan meillä kisoissa mahdollisesti ollut matalammat rimat silloin ykkösluokan aikaan? Mutta se taas ei ehkä kuitenkaan selittäisi sitä, miksi suurin osa hypyistä ja välillä melkoiset hyppysokkelotkin tuntuvat menevän ihan ongelmitta. Han-ka-laa! :D

Pitänee seuraavaksi ruveta tutkailemaan kisavideoita, että löytyykö noille kesken radan sattuville rimantiputuksille kenties joku yhdistävä tekijä tms. Aivan hyvin kyseessä voi varmaan olla myös joku mun tahaton ohjausmoka, jota en ite tajua tekeväni, mutta joka vaikuttaa Jedin hyppyihin..