Pitkästä aikaa kokonaan koiramainen viikonloppu takana päin, kun molempina päivinä oli jotain häppeninkiä! Mulla jatkui viime viikolla kesäloman jälkeen työt ja olihan se kieltämättä hieman tuskallista herätä sekä lauantaina että sunnuntaina jopa aikaisemmin kuin mitä joudun töihin heräämään. Mutta omia valintojahan nämä on. Ja toisaalta, vaikka tykkäänkin nukkumisesta (en ole aamuihminen yhtään), niin jotenkin nuo viikonloput tuntuu menevän osittain vähän harakoille, jos nukkuu puolille päivin, eikä ole päivän aikana mitään kummempaa tekemistä kuin kotona istuminen.. Silloin tällöin sekin on tietty mukavaa, mutta vielä mukavampaa on tämä koiraharrastuksissa juokseminen. :D

Lauantaina 15.8. kävimme agilitykisoissa Torniossa ja sunnuntaina 16.8. olimme gööttien jalostustarkastuksessa, mutta siitä naputtelen ihan erillisen kirjoituksen. Torniossa oli lauantaina tarjolla kolme rataa kolmosluokkalaisille ja samalla siellä ratkottiin Lapin Kennelpiirin piirimestarit. Kun en kerran oman alueen piirimestaruuskisoihin päässyt tänä vuonna osallistumaan, niin pitihän se lähteä tuonne Lapin piirin kisoihin kuokkimaan.. :D Eli oikeasti kyse oli siis meille vaan ihan normaaleista agilitykisoista, kun kunkin piirin mestaruudesta voivat kilpailla vain kyseisen piirin alueella asuvat koirakot.

Tuomarina kisoissa oli Anne Savioja, jonka radoilla en ole tainnut aiemmin käydä. Mukavat radat oli juostavana! Ensimmäistä kertaa taisi osua kohdalle sellainen käytäntö, ettei radalla saanut jäädä treenaamaan esim. kontaktiestettä, vaikka olisikin heti sen jälkeen poistunut suorinta tietä pois. Ja keskimmäisellä radalla piti myös hylkäyksen sattuessa poistua radalta suoraan, eli ei saanut suorittaa sitä kisanomaisesti loppuun. Vähän harmi niille, joille sattui tulemaan hylky heti radan alkupuolella, kun radasta on kuitenkin maksettu, mutta toisaalta ihan ymmärrettävää, kun aikataulusta yritettiin pitää kiinni, ettei päivä suotta venyisi liian pitkäksi.

Ensimmäiseltä agiradalta mulle ja Mörkölle tuli tulokseksi 10, kun yksi rima tipahti alas ja puomin alla olevalta putkelta tuli kielto. Ohjasin huolimattomasti, joten oma moka. 

Toinen agirata vaikutti hieman ensimmäistä haastavammalta, mutta selvittiin Mörkön kanssa ilman virheitä melkein loppuun saakka. Mutta harmillisesti sitten yksi rima tipahti alas (4. viimeinen este..), joten vitosen tuloksella maaliin. Tämä kieltämättä vähän pisti harmittamaan, kun puhtaalla radalla olisimme todennäköisesti olleet ajan puolesta 3. sijalla ja saaneet sertin. Vaan eipä voi mitään. Lähellä oli taas, mutta ei vaan ollut meidän vuoro ihan vielä.. :)

http://youtu.be/l1cm8GTq0sE 
Viimeisenä oli vuorossa hyppyrata ja siltä sitten saatiin se nollatulos - tosin niin sai myös 21 muuta koirakkoa (jokunen viimeisimmistä yliajalla). Etenemävaatimus oli 3,9 m/s. Meillä etenemä oli 4,14 m/s ja sillä pääsimme sijalle 13/30. Edelle meni kasa shelttejä ja jokunen terrieri (bordereita ja parson) ja sitten oli Mörkö.

Vaan tulipahan taas yksi kisakirjamerkintä lisää ja itseasiassa sen myötä tuli kisakirjan ensimmäinen aukeama täyteen! Tämä taisi nyt olla meidän 15. nollatulos kolmosluokasta, eli aika hyvin ollaan kyllä päästy siihen mun jossain vaiheessa viime keväänä asettamaan tavoitteeseen, että saadaan hylkyprosenttia pienemmäksi. :)

http://youtu.be/5TbH6PaihDA