Huuh, onpas ollut koiraharrastuspainotteisia viikonloppuja tässä viime aikoina. Lajikirjokin on ollut ihan kiitettävä, kun on ehditty kisailla niin agilityssä, rally-tokossa kuin tokossakin! Sunnuntaina 25.10. oli taas agilityn vuoro ja tällä kertaa ajeltiin Kokkolaan, kun sinne mulla oli yksi kisalahjakortti (vuosi sitten saatu), joka piti saada nyt käytettyä pois, kun olisi vanhentunut parin päivän sisällä. Vähän siis meni viime tippaan tuon kanssa, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan.. 

Tuomarina kisoissa oli Esa Muotka. Nimenä tuttu, mutta ei muistaakseni olla ennen tätä käyty hänen radoillaan juoksentelemassa. Kolme rataa oli tarjolla ja hyppärillä aloiteltiin. Kepeille viennissä tuli virhe, kun taisin puuttua Mörkön keppien hakuun (avokulmasta) liian innokkaasti, joten sain sen aloittamaan pujottelun väärältä puolelta. Tästä siis vitonen ja aikaa meni myös sen verran, ettei ihan päästy ihanneaikaan (etenemävaatimus oli 3,8 m/s ja meidän etenemä oli 3,7 m/s). Myös yksi rima tuli alas ja sekin taisi mennä mun piikkiin, kun edeltävän hypyn ohjausvalinnalla sain aikaiseksi seuraavalle hypylle vähän huonon lähestymiskulman. Lopputulos 10,89. Sijoitus 7/23.

http://youtu.be/VsWJFuyV6xc

Ensimmäinen agirata ei ollut ihan sieltä helpoimmasta päästä, eikä puhtaita nollatuloksia meidän vuoroon mennessä ollut tainnut tulla kuin yksi. Yritin kuitenkin lähteä radalle sillä mielellä, että keskityn vaan kunnolla ohjaukseen ja katsotaan, että mihin se riittää. Keinu pitäisi myös muistaa ohjata rauhassa (meidän kisakeinut kun on olleet viime aikoina melkoisia roiskaisuja, mutta nyt se meni tosi nätisti). Ja niinhän siinä kävi, että tekaistiinkin vaihteeksi nollatulos! Aikakin oli sen verran nopea, että päädyttiin siinä vaiheessa tuloslistan kärkeen. Koiria oli kuitenkin vielä monen monituista jäljellä, joten en jäänyt pidättelemään hengitystä tuloksia odotellessa, vaan lähdettiin jäähdyttelylenkille.

Takaisin tullessa mulle huikattiin ensimmäiseksi sertionnittelut! Ja eka ajatus oli taas, että "IHAN OIKEASTIKO!?" :D Aivan ei kärkipaikkaa onnistuttu pitämään loppuun saakka, vaan taisi olla toiseksi viimeinen koirakko, kun meni hieman meidän ohi ajassa. Mutta onneksi he eivät sertiä tarvinneet, joten se siirtyi meille, kun koiria oli yli parikymmentä, jesh! Meidän sijoitus siis 2/24 ja toinen SERT-A plakkariin!

Mörkön agilityvaliokello siis tikittää ja nyt vaan odotellaan, että määräaika tulee täyteen ja saadaan ensi vuoden syksyllä alkaa tavoitella sitä kolmatta ja viimeistä sertiä. Aika uskomattomalta tuntuu, että Mörkö on nyt oikeasti yhtä vaille agilityvalio. Minun hieno pieni gööttiäinen. <3 

http://youtu.be/491pRxhkmlw

Radan jälkeen Ari kysyi minulta, että tarkoittaako tämä serti nyt sitä, ettei mun ja Mörkön enää periaatteessa "tarvitsisi" käydä kisoissa ennen sitä ensi syksyä. Totesin, että voidaanhan me edelleen hyppysertejä yrittää, kun niitä meillä ei ole vielä yhtään, ja jos halutaan ensi vuoden MM-karsintoihin päästä osallistumaan, niin sitä varten pitäisi saada vielä toinen tuplanollatulos metsästettyä jostain.

Ari sitten heitti, että teette nyt nollan siltä jäljellä olevalta agiradalta, niin se tuplanollahan on siinä ja sitten ei tarvi enää osallistua muille kuin hyppyradoille. :D Mie naureskelin, että sen kun näkis - että eiköhän tässä sertissä ollut ihan riittävästi onnistumista yhdelle päivälle. Mutta toki lähdettiin sitä viimeistäkin rataa koittamaan, kun sille kerran oli ilmoittauduttu.

Ja vastoin mun kaikkia odotuksia me oikeasti tehtiin se nolla! Liekö mulla suorituspaineet karisi harteilta sen edeltävän radan onnistumisen myötä ja tämä viimeinen rata meni sen ansiosta jossain ihme flow-tilassa?? Meidän sijoitus tällä radalla oli 3/22. Yhden kisalahjakortin käytin näihin kisoihin ilmoittautuessa ja nyt saatiin palkintojenjaossa tilalle kaksi uutta. Kokkolaan mennään siis kisailemaan jatkossakin!

http://youtu.be/lKx-BayEKI4

Voin kertoa, että jäi melko huikea fiilis kisapäivästä. Samalla kertaa saatiin paitsi toinen agiserti, niin myös loput vaadittavat tulokset sekä ensi vuoden SM-kisoja, että MM-karsintoja varten! Ja nyt on kuitenkin vasta lokakuu.. Vielä en tiedä, että tullaanko arvokisoihin ensi kesänä lähtemään, mutta eipähän ainakaan jää siitä kiinni, etteikö niihin karkeloihin olisi osallistumisoikeutta. :)

Pikkugöötin kokoinen sertiruusuke <3
M%C3%B6rk%C3%B6_agiserti.jpg