Sunnuntaina 23.2. suunnattiin aikaisin aamulla auton nokka kohti Pelloa ja siellä Rovaniemen Käyttökoirien toimesta järjestettyjä agilitykisoja. Jedihän oli noihin kisoihin ilmoitettu 2-luokkaan, mutta kun Oulun kisoissa edellisenä päivänä kävi miten kävi, sainkin lauantai-iltana pistää Pellon kisajärjestäjille viestiä, että tullaankin kolmosiin. Sinänsä hyvä tuuri, että Pellossa sattui sunnuntaina olemaan kaksi starttia kaikille tasoluokille, joten periaatteessa ei ollut merkitystä sillä, vaihtuiko omien koirien kisaluokka lauantaina vai ei, osallistumaan pääsisi Pellossa joka tapauksessa.

Tuomarina Pellon kisoissa toimi Timo Vertanen. Meille vaihteeksi ihan uusi tuomarituttavuus. Radat olivat kohtuullisen haastavia ja päivän - tai viikonlopun - sana taisi olla takaakierto: sen verran paljon niitä oli kolmosten (ja kuulemma myös kakkosten) radoille "eksynyt". Rataprofiilien perusteella tiesin jo lähes varmasti, ettei mulla ja Jedillä aika riittäisi ihanneajan sisään, mutta pitihän se lähteä koittamaan, että miten me teknisesti tuollaisista radoista suoriudutaan. Me Jedin kanssa tuoreina luokkanousijoina oltiin starttivuorossa kolmosten ensimmäisenä..

Kisakirjeessä oli hallin pohjamateriaaliksi mainittu keinonurmi kumirouheella, mutta paikan päällä selvisi, että ei se pohja oikein nurmea enää muistuttanut. Melko tasaiseksi painunut/kulunut alusta, jonka pinnalla pyöri kumirouhepalleroita. Sen enempää en kuitenkaan kiinnittänyt alustaan huomiota, kunnes päästiin Jedin kanssa starttaamaan ekalle radalle: toisen esteen kohdalla mulla lipesi yhtäkkiä jalat alta sillä seurauksella, että kaaduin polvilleen. Taisi olla mun ensimmäinen kaatuminen agikisoissa (tai edes treeneissä?) koskaan..

Eipä siinä auttanut muu kuin pompata takaisin pystyyn ja koittaa jatkaa rataa mahdollisimman normaalisti. Tarpeeksi näppärä kaatuminen vissiin oli, kun virheitä ei sen vuoksi tullut. :D Hallin toisessa päässä olevaan "hyppysokkeloon" perehtymiseen olin käyttänyt rataantutustumisessa eniten aikaa ja onneksi se kannatti: hyppyjen järjestys ja se, miltä puolen mikäkin este piti suorittaa, pysyi suht hyvin mielessä radallakin. 

Renkaan jälkeisen takaakiertohypyn rima tipahti harmillisesti alas ja se jäi kuin jäikin meidän ainoaksi virheeksi koko radalla! Kuten olin etukäteen epäillytkin, niin ihanneajan (aluksi 48s, mutta tuomari nosti sen 50 sekuntiin) sisälle ei päästy, mutta olin kyllä enemmän kuin tyytyväinen, että haastavasta radasta selvittiin näinkin hyvin. Lopputuloksena siis 5 + yliaikaa 4,8 sekuntia, sijoitus 6/19!! :D 

Jedin D-rata (hyppyrata)

http://youtu.be/PIT3DEkrPkM

Seuraavaksi vuorossa oli agilityrata, jossa haastetta piisasi vähintään yhtä paljon kuin ekallakin radalla. Alkupuolella rataa napattiin yksi kielto hypyn ohituksesta ja vitonen kepeiltä (Jedi pysähtyi kesken keppien kuuntelemaan, kun selän takana keinu kolahti lattiaan). Ja siihenpä ne virheet sitten jäikin. Jälleen radalta löytyi varsin mielenkiintoinen hyppypyöritys, mutta siitäkin selvittiin lähes kunnialla.. 

Yhdessä kohtaa mun sormet ja Jedin hampaat vaan joutuivat sen verran törmäyskurssille, että loppuradan sain juosta etusormi pienesti veressä. Koittakaapa löytää tämä kyseinen kohta videolta.. :D Sormenpäähän tuli nuppineulanpään kokoinen mustelma ja sen viereen ihoon pieni reikä, eli mistään sen hurjemmasta haaverista ei ollut kyse.

Lopputuloksena radalta 10 + yliaikaa 6,62 sekuntia ja sijoitus 13. Tulipahan sitten taisteltua tulos molemmilta radoilta. Ei nuo nyt mitään maailman loistavimpia tuloksia ollut, mutta tuloksia silti. 

Jedin C-rata

http://youtu.be/XPJHT_SK6Pw

Ykkösluokkien radat olivat vuorossa vasta päivän lopuksi, joten Jedin ja Mörkön ratojen välissä ehdittiin sopivasti käydä kylässä mun Pellossa asuvien mummun ja vaarin luona. Molemmat koirat käyttäytyivät kylässä hienosti, Jedi pyöri enimmäkseen mun tai Arin jaloissa ja Mörkö teki omia tutkimusmatkojaan ympäri taloa. Keksipä se kiivetä oma-aloitteisesti useampaan otteeseen vintillekin, vaikka sinne vievät kierreportaat ovat melkoisen jyrkät ja liukkaat. Eli just sellaiset, joita pitkin Jedi ei varmana lähtisi kiipeämään, vaikka kirveellä uhattais. :D Pienet päikkäritkin Jedi ja Mörkö kerkesivät vetäistä ja sitten oltiinkin taas reippaana lähdössä takaisin kisapaikalle.

Vertasen radat eivät 1-luokankaan koirille olleet mitään ihan helppoja, mutta tuntuivat kuitenkin tervetulleelta aivojen nollaukselta niiden aamun kolmosluokan ratojen jälkeen. Paitsi että liukasteluksi meni meikäläisen osalta TAAS! Tällä kertaa kaaduin vaihtelun vuoksi persiilleen ja sen seurauksena meni hukkaan paitsi aikaa, myös pasmat ohjauksen suhteen: seurauksena vitonen keppien aloituksesta. Kieltämättä tuo harmitti, koska ilman sitä kyseessä olisi ollut 0-rata. Nyt siis lopputuloksena 5 ja sijoitus toinen (kahdesta osallistujasta).

Mörkön D-rata (hyppyrata)

http://youtu.be/20OM43Me1NU

Rupesi tuo oma liukastelu sen verran tympimään, että viimeisellä radalla päätin kokeilla, että olisiko mun talvikengissä parempi pito kuin noissa luistinlenkkareissa. Ehkä oli, ehkä ei, mutta nurin en ainakaan lentänyt ja maaliin porskutettiin 0-tuloksella! Mörkölle nollavoitto (niistä kahdesta osallistujasta :D) ja toinen LUVA

Videolta katsottaessa vähän varovaiselta näyttää tuo mun oma liikkuminen kaikilla radoilla. Liekö tuo kaatuminen heti ekalla radalla vaikuttanut? Ja mie en tosiaan ollut lähellekään ainoa ihminen, joka otti liukastumisen seurauksena vähän lähikontaktia alustaan. Koirat ei onneksi lennelleet nurin, mutta esim. Mörkön pujottelusta videolla näkee, miten jalat meinaa sutia, joten kovin hyvää pitoa tuo alusta tuskin tarjosi tassuillekaan. :/ Senpä vuoksi päätin, että nämä sai nyt olla meidän ekat ja vikat kisat tuolla hallissa, tai ainakin tuolla alustalla. Toivottavasti alusta jossain vaiheessa pysytään uusimaan/vaihtamaan pitävämpään.

Mörkön C-rata

http://youtu.be/ZODBQ2qFOtg