Ihan en jouluaattona tai edes joulupäivänä saanut aikaiseksi blogia päivitellä, joten toivotellaanpa kaikille tutuille ja tuntemattomille blogin lukijoille rentoa joulua näin pikkuisen jälkimainingeissa! Miehän en jouluna muutenkaan tietokoneella tapaa yleensä istua ja jos tulee pakottava tarve käydä netissä, niin se hoituu nykyään riittävän hyvin kännykällä. Tietokone pysykööt kiinni edes sen muutaman päivän vuodessa. 

Minä ja koiruukset vietimme joulun perinteiseen tapaan mun vanhempien luona. Menimme sinne jo aatonaattona ja kotiuduimme tapaninpäivänä. Aatonaattona käytiin isän kanssa tekemässä jouluostokset ja illalla koristeltiin veljien kanssa joulukuusi. Perinteisten piparien ja torttujen lisäksi mie leivoin tänä vuonna vaihtelun vuoksi myös juustokakun, johon sai mukavasti joulun makuja kanelilla ja kardemummalla. 

Aatonaattona koirat pääsivät iltalenkillä rallittamaan Kaisan Jeni-pemun kanssa. Oli kyllä luksusta, kun koirat saivat juosta melkein koko lenkin ajan irrallaan! Otettiin lenkkirevanssi myös joulupäivänä ja kyllä muuten silloin harmitti, että omat Icebug-kengät unohtuivat kotiin. Oli kieltämättä semmoiset pääkallokelit, että huhhuh! Liukkauden huomasi varsinkin, kun käytiin kiipeämässä yksi isompi mäki ylös - siellä kun olisi mäen harjalla jalka lipsahtanut väärään kohtaan, niin liukumäkihommiksi olisi mennyt, eikä vauhti olisi takuulla pysähtynyt ennen kuin vasta alhaalla! Koiria ei liukkaus tuntunut niinkään haittaavan, ilmeisesti neljä lyhyttä jalkaa on tasapainon kannalta huomattavasti parempi vaihtoehto kuin kaksi pidempää..

Koiramaiset jouluntoivotukset meidän laumalta!
Joulu2013_13-normal.jpg

Jedin ja Mörkön näyte riehakkaasta joulunvietosta aattoaamuna:
http://youtu.be/qeJCgV0m-Zk

Harmi, kun itse havahduin kuvaamaan videota vasta siinä vaiheessa, kun koirat oli jo hyvän tovin vetäneet kuistia ympäri. Videolla vauhti alkoi jo pikkuisen hyytyä, mutta eiköhän siitä idean saa noiden kahden rallittelusta. Aamurallien jälkeen olikin hyvä hetki rauhoittua vähäksi aikaa telkkarin ääreen katsomaan uutta Lumiukko ja koira -animaatiota, joka on siis perinteisen Lumiukko-ohjelman jatko-osa.

Myöhemmin iltapäivästä kokoonnuttiin koko perheen voimin jouluaterialle ja kaksijalkaisten syötyä, saivat koiratkin pikkumaistiaiset joulukinkkua ja höysteeksi maksalaatikkoa. Tosin taisipa siskontyttö (2v) huolehtia siitä, että koirat saivat jo ihmisten ruokaillessakin oman osansa ruokapöydän antimista - ainakin siitä päätellen, kuinka kiinteästi Jedi ja Mörkö olivat parkkeeranneet itsensä syöttötuolin alle.

Joulu2013_12-normal.jpg

Ruokailun jälkeen olikin edessä se illan jännittävin hetki - ainakin Nalan mielestä - kun itse joulupukki piipahti vierailulle lahjasäkkien kanssa. Nala ei moista partanaamaa sulattanut ollenkaan, vaan keittiönpöydän alta kommentoi kuuluvasti mitä mieltä hän tästä "kutsumattomasta vieraasta" oli, joten joulupukki sai osakseen kunnon haukut. Enpä kyllä muista, että Nala aiempina vuosina olisi joulupukkiin ihan tuolla lailla reagoinut, vaan ilmeisesti tänä vuonna pukki näytti jotenkin tavallista pelottavammalta? Haukkuminen taisi tauota kunnolla vasta siinä vaiheessa, kun pukki kaivoi säkistään lahjapaketin myös Nalalle ja paketista paljastui syötäviä herkkuja sen verran, että Nala keskittyi pukin loppuvierailun ajan niiden nakerteluun. Ja taisipa se käydä nappaamassa osan herkuista myös Jedin ja Mörkön paketeista..

Joulu2013_11-normal.jpg

Mörkö ei ollut joulupukin vierailusta moksiskaan, vaan oli heti työntämässä päätään lahjasäkkeihin. Myös Jedi pyöri enimmäkseen joulupukin ympärillä Mörkön vanavedessä. Gööttipoikia olisi nuo lahjasäkit ja joulupukki kiinnostaneet siinä määrin, etteivät ne meinanneet malttaa ruveta aukomaan edes omia joulahjojaan. Vasta pukin vierailun päätyttyä saivat joululahjalelut viimein ansaitsemansa huomion. Mörkö olisi mielellään suonut huomiota myös siskontytön leluille, mutta ne katsottiin parhaimmaksi nostaa turvaan göötin helliltä suolestamisyrityksiltä.

Joulu2013_10-normal.jpg

Loppuilta sujuikin varsin rauhallisissa merkeissä joululauluja kuunnellen ja lautapelejä pelaten. Koiria ei tosin pelit olisi voinut vähempää kiinnostaa. Sen verran tapahtumarikas päivä oli takana päin, että koirakolmikko keskittyi vetämään tyytyväisenä sikeitä. Nala keksi, että yksi joululahjaleluista sopi erinomaisen hyvin myös tyynyksi:

Joulu2013_09-normal.jpg

* * *

Tässäpä kaikki koirien saamat joululahjalelut muutama päivä aaton jälkeen ikuistettuna. Hyvin vissiin kelpasivat, kun täytteet ja vingut on pitänyt suolestaa pihalle. Onneksi pehmolelunnahoilla voi Jedin, Mörkön ja Nalan mielestä leikkiä aivan hyvin ilman täytteitäkin, joten roskiin noita ei sentään tarvitse heittää vielä pitkään aikaan. Ehkäpä nyt olisi korkea aika hankkiutua eroon viime joulun lelujen jäänteistä, kun saatiin kerran uusia tilalle? :D

Joulu2013_06-normal.jpg

"Hei, täällähän on vielä yksi lelu ehjänä!"Joulu2013_05-normal.jpg

"Mää voinkin korjata tilanteen vaikka heti.."Joulu2013_04-normal.jpg

Jedikin tarjoutui auttamaan, mutta Mörkön mielestä tää oli ehkä ennemmin sellainen yhden göötin homma..Joulu2013_03-normal.jpg

"No jos nyt ihan vähän saat siitä reunasta nakertaa"Joulu2013_02-normal.jpg

Jaettu ilo, paras ilo?
Joulu2013-normal.jpg

* * *

Ihan pakko vielä hehkuttaa täällä blogin puolella myös yhtä omaa joululahjaani. Mun treenikassille kävi nimittäin tuossa syksyllä vähän köpelösti, eli olkaremmin toinen pää rispaantui irti:

Joulu2013_07-normal.jpg

Kyseinen kassi on jo muutenkin nähnyt parhaat päivänsä (mm. vetoketju reistaa ja pohjasta paistaa useammasta kohtaa päivänvalo läpi), mutta silti tuo rikkinäinen olkahihna oli mulla "korjaa kun muistat ja saat aikaiseksi" -listalla. Mulla kun on "paha" tapa käyttää monet itselle mieluisat tavarat ehkä vähän turhankin loppuun ennen kuin raaskin niistä luopua (ellen löydä oikeasti jotain parempaa tilalle). Tuo kassi on joku ruokamerkin ilmaiskaupanpäällinen, joka on meille eksynyt muistaakseni mätsäripalkintona, eli rahallista arvoa sillä ei sinänsä ollut, mutta hyvä kassi silti. Mää ehkä kiinnyn joihinkin esineisiin vähän liikaakin, enkä varmasti olisi tuostakaan kassista vielä raaskinut luopua - ellei jouluaattona yhdestä paketista olisi löytynyt tällainen:

Joulu2013_08-normal.jpg

En voi muuta sanoa, kuin että oli kyllä harvinaisen mieluinen joululahja, eikä käynyt ennalta mielessäkään, että Ari hankkisi mulle lahjaksi treenikassin ja vieläpä tuollaisen omien koirien kuvilla koristellun! Kyllä tuossa kelpaa koirien treenikamoja jatkossa kanniskella. <3 Ja voin kertoa, että kaivettuani tuon lahjapaketista, mua kieltämättä harmitti kahta isommin, että itsehän olin vahingossa ostanut Arille joululahjaksi yhden PS3-pelin, joka Arilla jo on!! Ei se auttanu muu kuin koittaa hokea itselle, että ajatus tärkein. Ja kävin mää sentään ostamassa oikean pelin tilalle myöhemmin.. Mutta HUOH silti! Aina ei voi onnistua. :D

 

PeeÄs: Messarikin tuli ja meni, ja mekin tosiaan oltiin siellä paikan päällä palloilemassa kaikkina kolmena päivänä. Jonkinmoista raporttia tulee jossain vaiheessa myöhemmin, kun kerkiän kirjoitella. :)