Tornion Kennelkerho järjesti vappuviikonloppuna peräti kolmepäiväiset agilitykilpailut 3-luokille (ja tapahtuma oli osuvasti nimetty Nollaralliksi). Joka päivälle oli tarjolla kolme starttia, eli yhteensä yhdeksän rataa (A, B, C, D, E, F, G, H, I). :D Ja minähän sitten päädyin ilmoittamaan meidät Mörkön kanssa niille kaikille..

Eipä olla ennen noin montaa starttia kisattu "putkeen" peräkkäisinä päivinä, mutta hyvin me jaksettiin! Turnausväsymys taisi enempi puskea päälle meikäläisellä kuin Mörköllä. Se olisi ollut valmis lähtemään vielä lenkillekin Nalan ja Jedin kanssa, kun tuossa joku aika sitten kotiuduttiin kolmannen ja viimeisen kerran Torniosta, josta olin kyllä vähän yllättynyt.. Mutta pidetään nyt kuitenkin varmuuden vuoksi vähän palautumispaussia viikonlopun jälkeen ja jätetään ainakin ensi viikon agitreenit väliin. :)

Perjantain - eli vappupäivän - radat tuomaroi Mika Moilanen. Hirveän kivat ja sujuvat radat jälleen, mutta ekalla A-radalla keppien jälkeen Mörkö karkasi väärään päähän putkea (olisi pitänyt tehdä siihen valssi, mutta enpä älynnyt). Eli HYL siitä. B- ja C-radoilla tehtiin muilta osin puhtaat radat, mutta harmillisesti molemmilla nollatulos kaatui siihen, että Mörköllä tipahti kummallakin yksi (1) rima alas. Vauhtia Mörköllä oli varsin kivasti, kun agiradalla etenemäksi oli laskettu 4,13 m/s ja hyppärillä peräti 4,5 m/s!

Video radoilta A, B ja C:
http://youtu.be/b0CUec0Jpcg

Lauantain ratojen tuomaroinnista vastasi Eevaliisa Pohjanen, jonka radat olivat selkeästi teknisemmät ja sisälsivät enemmän vääntöä ja kääntöä. Periaatteessa ihan mentävät radat kuitenkin, jos vaan ohjaus olisi osunut kohdalleen. :D Ja rimat oli kaikilla radoilla minimikorkeudessa (eli mineillä 25cm). Päivän ekalla D-radalla Mörköllä kolisi muurin palikat, jonka jälkeen mulla tuntui jotenkin häviävän ohjauksesta paras terä. Keppien jälkeistä hyppyä arvoin jo rataantutustumisessa, että kumman siivekkeen kautta yritän sitä ohjata ja lopulta en sitten ohjannut oikein kunnolla kummaltakaan puolen, joten Mörkö hyppäsi hypyn takaisin päin ja tästä HYL. Keinulta eteenpäin rata meni hyvin, mutta puomin kontakti otettiin loppusuoralla pari kertaa uusiksi.

E-agiradalta taisteltiin tulokseksi 10, kun ensin otettiin kielto yhdeltä putkelta ja sitten vitonen keinun kontaktilta. Muuten hyvä rata ja nuokin virheet olisi periaatteessa ollut suht helppo välttää, kun olisi vaan hoksannut ohjata kyseiset kohdat pikkuisen eri tavalla. F-hyppyradalla Mörkö kolisteli ekan riman alas ja tästä olin oikeasti vähän kummissani. Liekö se katsoi jo edessä häämöttävää rengasta, eikä keskittynyt kunnolla ekaan hyppyyn!? Hylky tuli sitten pituuden jälkeen, kun en saanut Mörköä riittävän tiukasti käännettyä, joten se livahti putken väärään päähän. Hylkäyksen jälkeen päätin sitten huvikseen testata kepeille pakkovalssin sijasta knuutitusta (ollaan kokeiltu sitä vain yhdesti aiemmin ja se oli treeneissä etupalkan kanssa). No eihän se ihan oppikirjamaisesti mennyt, mutta oli hauska kokeilla. :D

Video radoilta C, E ja F:
http://youtu.be/0b3zUNoQaQA

Sunnuntain ensimmäisen radan tuomaroi Eevaliisa ja kaksi viimeistä Mika (kaikki radat olivat agiratoja). Eevaliisan G-rata vaikutti jopa haastavammalta kuin lauantain radat olivat olleet, mutta loppupeleissä se sujuikin paremmin kuin olisin odottanut! Taas tuli kyllä vitosen virhe heti alkusuoralta, kun Mörköllä kaatui pituuden jälkimmäinen palikka. Muuten tehtiin puhdas rata kaikilta muilta osin, mutta lopun puomi-putki-erottelussa Mörkö (ei niin yllättäen) livahti sinne putkeen.. Joten HYL tulokseksi, mutta ihan hyvä hylly haastavalta radalta, joten olin tyytyväinen! 

H-radalla (joka oli muuten myös KV-kisa, eli caciag jaossa) Mörkö porsasteli kontakteja oikein kunnolla, kun loikkasi tosi rumasti sekä puomin, että A:n alasmenokontaktit! Kylläpä vähän turhautti, kun muuten kontaktit oli enimmäkseen menneet näissä kisoissa hyvin, niin eiköhän ne sitten kosahda kunnolla justiinsa sillä ainoalla radalla, joka kaikilta muilta osin olisi ollut virheetön. :D Lopputulos siis 10.

Viimeisellä I-radalla puomia ei onneksi ollut ollenkaan ja A puolestaan oli sellaisessa paikassa, että sain siihen tehtyä "kontaktinvarmisteluvalssin". Ja hyvä rata se meillä olikin, mutta harmillisesti taas tuli yksi rima alas, joten lopputulokseksi 5 (etenemä 3,94 m/s).

Eli niinpä siinä sitten kävi, että meidän Nollaralli jäi kuin jäikin kokonaan nollattomaksi. Lähellä oli, että olisi saatu loput SM-nollat näistä kisoista - olisi vaan jäänyt rimat tippumatta niillä kolmella vitosen radalla, niin se olisi ollu siinä, duh! :'D Se kyllä vähän ihmetyttää, että Mörkö ei yleensä ole ihan tuolla lailla rimoja roiskinut tai ottanut virheitä muurilta ja pituudelta, joten pitänee käyttää se varmuuden vuoksi hierojalla. Toki nuo voi vallan hyvin olla muistakin syistä (esim. ekat ulkokisat tälle vuotta, mun ohjaus, Mörkön oma häsläys tai vaan huono tuuri) johtuvia, mutta ei vara venettä kaada.

Video radoilta G, H ja I:
http://youtu.be/VY3gbw5-DG4

Lauantaina kisojen päätteeksi käytiin hakemassa tämän kevään ekat pehmikset. Vaikka keli viikonloppuna olikin kyllä kaikkea muuta kuin keväinen jätskikeli: niskaan saatiin niin vettä kuin räntääkin, mutta onneksi enimmäkseen oli "vain" pilvistä, tuulista ja kylmää! :D

Ja pitihän se pätevälle kisakaverillekin antaa muutama lipaisu. Mörkön ilme kertoneekin sitten kaiken tarpeellisen tästä nautinnosta..

Pehmis_M%C3%B6rk%C3%B601.jpg

Pehmis_M%C3%B6rk%C3%B602.jpg

Pehmis_M%C3%B6rk%C3%B603.jpg