Jesjesjess! Me tehtiin se! Katkaistiin meidän hylkyputki tänään OKK:n agilitykisoissa - ja kuinkas muutenkaan kuin sileällä nollatuloksella! Tuomarina oli Kari Jalonen, jonka radoilla käytiin tammikuussa Kuopiossa. Tykkäsin hänen radoistaan silloin ja niin tykkäsin nytkin.

M%C3%B6rk%C3%B6_okk_kivell%C3%A4.jpg

Nolla tekaistiin heti ekalla radalla, joka sattui olemaan hyppäri. Mörköllä oli melkoinen vauhti päällä, kun muutamasta ylimääräisestä mutkasta huolimatta meidän etenemä radalla oli 4,18 m/s! Eniten jäi ehkä kaivelemaan tuo 18. hyppy ja sen jälkeinen solkkaus ennen keppejä. Ei kieltämättä käynyt mielessä, että Mörkö saattaisikin hypätä hypyn noin, joten mulla meinasi mennä pasmat ihan sekaisin siinä pikapikaa arpoessa, että miten hitossa saan sen sieltä puolelta kalasteltua kepeille oikein. Aikaahan siinä kului, eikä ohjaus ollut ihan sujuvimmasta päästä, mutta virheiltä vältyttiin.

Tällä nollalla kivuttiin tuloslistan kolmanneksi, eli tienattiin samalla meidän eka palkintopallisijoitus kolmosluokassa! Pieni ääni pään sisällä koittaa piipitellä, että ilman sitä sohlausta ennen keppejä olisi voitu olla jopa siellä ykköspaikalla sertiä rikkaampana, kun meidän ja ekaksi tulleen rata-ajassa oli eroa vain hieman päälle 1,5 sekuntia.. Muttah, näin se vaan menee. Tässä lajissa kaikki kurvit lasketaan, joten ei auta jossittelu. Kiva kuitenkin huomata, että meillä Mörkön kanssa näyttäisi aikojen puolesta olevan mahiksia myös sinne tuloslistan alkupäähän, kun vaan saataisiin tuota hylkyprosenttia nipistettyä vähän pienemmäksi.. :)

Video F-hyppyradalta

M%C3%B6rk%C3%B6_okk150315_RiffZi01.jpg
Nolla tulossa, vaikkei vielä tässä vaiheessa sitä tiiettykään! Kuva: Jarmo Risto / RiffZi

Tämän päivän agiradatkin olivat profiileiltaan sen verran mentäviä, että pikkuisen elättelin jo toiveita useammastakin nollasta, mutta planeetat olivat vissiin päättäneet, ettei passaa tarjota meikäläiselle liikaa makeaa yhdelle päivälle. Joten agiradoilta tuttuun tapaan hylkäykset. E-radalla Mörkö mun yllätykseksi valkkasi A-esteen putken sijaan, joten siitä HYL. Myös keppien aloitus meni vähän höpöksi, kun päätin kokeilla, että tekeekö Mörkö aloituksen oikein, jos en sen kummemmin ohjaa kropalla/käsillä, vaan sanon vaan "kepit". No Mörkö haki kolmosväliin.. :D Ja sitten A:n alla olevan putken jälkeen jäi yksi hyppy Mörköllä hyppäämättä, mutta sitä en ruvennut korjaamaan, kun oli oma ohjausmoka.

D-radalla tehtiin tosi hyvä alkurata, mutta keppien aloitus kosahti taas, kun Mörkö pyörähti kakkosväliin. Sen jälkeen jäätiin treenaamaan puomin kontaktia oikein koko rahan edestä, kun Mörköllä oli sen verran vauhti päällä, ettei se meinannut millään malttaa ottaa kontaktia kunnolla.. No, sain mie sen lopulta siihen kontaktille pysähtymään ja siitä olikin sitten hyvä poistua radalta suoraan edessä olevan hypyn kautta.

Video E- ja D-agilityradoilta

M%C3%B6rk%C3%B6_okk150315_RiffZi03.jpg
Kuva: Jarmo Risto / RiffZi