Jedin kanssa ei olla paljon näyttelyjuttuja treenailtu sitten pentuaikojen muutaman mätsärin, joten pieni paniikki alkoi hiipiä niskaan, kun ensimmäiset viralliset näyttelyt lähestyivät.. Jedi on siis ilmoitettu Kemin ryhmänäyttelyyn, sekä Oulun ja Tornion KV-näyttelyihin.

Aiemmin ei olla Jedin kanssa virallisissa käyty, koska tirpana on ollut (ja on vieläkin) aika hitaasti kehittyvää sorttia ja lisäksi sillä on tuo hieman epätasainen saksipurenta, jonka vuoksi näyttelyiden suhteen ei meillä isompia odotuksia ole. Jedi pääseekin sitten avaamaan "näyttelyuransa" suoraa avoimessa luokassa - hui! :D

Siispä huomattuani muutamaa päivää ennen Kemin näyttelyä ilmoituksen Pudasjärvellä olevasta mätsäristä, ajattelin, että sinne PAKKO lähteä, että saadaan edes hieman kehäharjoitusta ja häiriötreeniä ennen ekoja virallisia!

Oulusta Pudasjärvelle menee ajomatkaan aikaa n. tunteroinen, joten mikään ihan "kotimätsäri" ei ollut kyseessä.. Itse asiassa tuo taitaa olla toiseksi pisin matka, mitä on mätsärin vuoksi ajettu. :D (Pisin on Rovaniemelle, mutta silloin asuttiinkin Nalan kanssa opiskelujeni vuoksi Tervolan kupeessa, joten matkaa ei niin hirveästi kertynyt).

Pudasjärven mätsäri oli kuitenkin siihen hätään ainoa mätsäri tällä suunnalla (kannattaa herätä treenaamattomuuteen alle viikkoa ennen h-hetkeä!), joten ei siinä muu auttanut, kuin keskiviikkona töiden jälkeen hypätä suoraan autoon ja suunnata nokka kohti mätsäripaikkaa. Mätsäri järjestettiin Pudasjärven torialueella ja paikalle oli tullut ihan kiitettävästi osallistujia - muutamia muita oululaisiakin joukosta tunnistin.

Ilmoitin molemmat koiruudet pieniin aikuisiin (kehtaankohan edes tunnustaa, että silloin tuli ajateltua, että Jedin kanssa mennään vaan hakemaan harjoitusta - ei sieltä sijoituksia tule kuitenkaan, niin josko sitten Nala pärjäis vähän paremmin ^^'). Ilmoittautumisten vastaanottajat järjestivät meidät niin, että Nalan ja Jedin väliin jäi yksi koira, jolloin ne ei joutuneet yhtäaikaa parikehään.

Mätsärialue oli Nalan kannalta ajatellen melkoisen huono, koska torin vieressä kulki suht vilkkaasti liikennöity autotie, jota pitkin pörhälsi ohitse laskujeni mukaan ainakin 4 tai 5 moottoripyörää.. Ja moottoripyörien ääntä Nala pelkää, koska se muistuttaa paukkumista. :/ Siispä neiti ei tosiaankaan mikään rauhallisuuden perikuva ollut omaa vuoroa odotellessa, mutta kehään mennessä oli hieman rauhoittunut (takajalat silti välistä vähän tutisi). Olosuhteisiin nähden Nala esiintyi kuitenkin yllättävän reippaasti, eikä pyrkinyt kehästä pois tms. Tuloksena sininen nauha.

Seuraavaksi oli Jedin vuoro suunnistaa kehään. Pöydällä Jedi ensin meinasi vähän peruuttaa, kun tuomari tuli katsomaan purukaluston, mutta sen jälkeen antoi kuitenkin kopeloida asiallisesti. Myös liikkeet meni omasta mielestäni hyvin, mitä nyt Jedi piti aika tiiviisti katsekontaktia minuun (voi virallisissa näyttelyissä vaikuttaa epäedullisesti etuliikkeisiin), mutta mie en siihen jaksa (vieläkään) pahemmin puuttua. Kunhan näyttää reippaalta, eikä sinkoile sinne tänne. :)

Seisotuksissa pääsin oikeastaan ensimmäistä kertaa kunnolla harjoittelemaan Jedin kanssa sitä, miten mun pitää sitä häiriön alla ohjata, että seisoo ryhdikkäästi ja kuinka tiheään kannattaa palkata, jotta ilme pysyy valppaana ja häntä pystyssä. Hyödyllinen mätsärikäynti siis todellakin! :) Ja punainen nauhahan sieltä sitten napsahti.

Nyt kun molemmat koirat sai eri väriset nauhat, pystyin esittämään ne itse myös sinisten ja punaisten ryhmäkehissä, kätevää. Ensin oli vuorossa sinisen nauhan saaneiden kehä. Tuomari kätteliä koiria pois kehästä ja lopulta Nala käteltiin ulos viimeisenä ei-sijoittuneena. Noh, aina ei voi voittaa. :D

Punaisen nauhan saaneiden ryhmäkehässä oli muistaakseni reilu kymmenkunta koiraa ja yksi kerrallaan tuomari kätteli osallistujia ulos.. Kunnes koiria oli jäljellä enää 4.. 3.. 2.. Ja niin siinä sitten kävi, että Jedi sijoittui pienten aikuisten punaisen nauhan saaneiden ensimmäiseksi ja pääsi BIS-kehään!

BIS-kehän arvostelivat pienten ja isojen koirien tuomarit yhdessä ja Jedin lopullinen sijoitus oli (ilmeisesti yhdeksän koiran joukosta?) upeasti toinen! :)) Voin kertoa, että olin oikeasti melkoisen yllättynyt. Ei siksi, etteikö Jedi olisi minusta esiintynyt reippaasti, mutta gööttejä kun näkee suht harvoin mätsäreissä sijoitettavan - puhumattakaan, että BIS-kehään saakka. Mutta tämä hönttipää sitten meni ja hurmasi tuomarit oikein kunnolla! :)

Hyvää harjoitustakin saatiin oikein olan takaa ja samalla meikäläiselle lisää itseluottamusta virallisiin kehiin. Jos siellä esiintyminen menisi lähellekään yhtä hyvin kuin tuolla mätsärissä, ei Jedin näyttelydebyytin pitäisi ainakaan siihen kaatua.

Tässä vielä pari poseerauskuvaa Jepajeestä:

Photobucket
Yli 1,5 vuoden mätsäritauon jälkeen: Jedi PUN1 & BIS2

Photobucket
Hymyilevä mätsäritähti ;)