Tänä sunnuntaina oli vuorossa KAS:n järjestämät agikisat Animagi Areenalla. Tuomarina kaikilla kolmella radalla toimi Mika Moilanen ja tämä taisikin olla eka kerta, kun hänen radoilla kolmosluokassa päästiin käymään - ykkösluokassa ollaan käyty useastikin. Hirveän mukavat oli kyllä nämä kolmosluokan radat! Muutamia jänniä paikkoja, mutta kuitenkin enimmäkseen melko sujuvasti pääsi ohjaamaan. Positiivista oli sekin, että tuomari oli suunnitellut kaikki radat "samalle pohjalle", joten ratojen rakennuksiin ei kauaa aikaa tuhrautunut, eli aikataulussa (ja jopa sen edellä) pysyttiin kiitettävästi!

Kas042015_crata01_riffzi.jpg
Kuva: Jarmo Risto / RiffZi

Eka agirata alkoi aika lupaavasti, joskin mulla meni ohjauskuviot heti tokan hypyn jälkeen uusiksi. Mutta tulipahan testattua ja todettua, että osasi se Mörkö hakea ja mennä putken, vaikka itse päädyinkin sinne ulkokurvin puolelle! Jännitin etukäteen tuota kohtaa, jossa piti ohittaa punainen putki ja ohjata koira sen sijaan vieressä olevan sini-valkoisen putken kauempaan päähän. No turhaa jännitin, kun ei se Mörkö sinne punaiseen putkeen mennyt - mutta ei se kyllä mennyt sinne sini-valkoiseenkaan! :D Olisi pitänyt vähän vastakättä siinä vilauttaa, että Mörkö olisi hoksannut kääntyä tiukemmin. Putken korjauksen jälkeen mulle iski kaamea aivopieru, kun huusin vahingossa keinulle puomin ylösmenokäskyn! Vauhdista päätellen Mörkö oikeastikin luuli menevänsä puomille, kun seurauksena oli lentokeinu. Onneksi ei kovin pahan näköinen sellainen, mutta hitto, että oli typerä moka minulta.. Otettiin sitten keinu uusiksi ja siitä HYL.

http://youtu.be/Wd4PyX_2j5c

Toinen agirata vaikutti mun mielestä tosi kivalta, joskaan ei älyttömän vaikealta. Ja kiva se olikin, me nimittäin tehtiin kohtalaisen vauhdikas nollarata (-6,09)! Videolta nähtynä keinun kontakti oli pikkasen enempi rajatapaus kuin mitä olin radalla katsonut, mutta kyllä ne Mörkön varpaat kuitenkin siihen näyttäis osuvan.. Muilta osin aikas hieno rata ja maaliin kun päästiin, niin mulla oli tosi mahtava fiilis - tuli kunnon kokovartalokylmätväreetkin siinä! :D Meidän etenemä oli 4,26 m/s ja sijoitus 6/25.

http://youtu.be/tpJDCIm6wZc

Hyppyratakin vaikutti varsin mentävältä, mutta vähäsen jännitti tuo alun suora putki, kun sen jälkeen melko suorassa linjassa oli toinen suora putki, mutta pitkin kääntyä hypylle. Ja myös tällä radalla oli tuo punaisen ja sini-valkoisen putken erottelu mukana. Kunnialla kuitenkin selvittiin molemmista kohdista ja melkeinpä kaikesta muustakin.. Mutta okserille tuli huono lähestymiskulma, enkä älynnyt sitä suoristaa, joten harmillisesti toinen rima tipahti alas! Muuten se olisi ollut nollarata ja sitä myöten SM-kisoja varten tuplanolla plakkarissa.. Vähäsen harmittaa, mutta kokonaisuutena oli kuitenkin sen verran hyvä päivä ja hienot radat, että ei jaksa, eikä kyllä edes tee mieli masistella. :)

http://youtu.be/WUmO-oCInVU

Nollaradan loppusuora! 
Kas042015_brata02_riffzi.jpg
Kuva: Jarmo Risto / RiffZi