Jedi vietti 17.5. 2-vuotissyntymäpäiviään. Miehen iässä alkaa siis ukkeli jo olla, vaikka ei kyllä päällepäin heti uskoisi. Melkoinen rimpulahan tuo on vielä, mutta on sillä painoa jo n. 11kg, eli hippasen on mennyt Nalasta ohi. :) Ja luonne on varmasti edelleen aivan yhtä pentumainen ja lievästi ADHD kuin vuosi sitten.. :D

"Synttäreiden kunniaksi" Jedi sai eilen kourakaupalla nakinpaloja - ei kylläkään ilmaiseksi, vaan tokotreeneissä palkaksi. Jedin kanssa päästiin kesäksi OKK:n mölliryhmään tokoilemaan ja eilen reenailtiin toista kertaa. Sunnuntaisin käydään lisäksi "itseohjautuvissa" tokotreeneissä kaveriporukalla, joten pari kertaa viikossa tulee nyt ainakin harjoiteltua kunnolla. Lisäksi sitten se mitä saadaan kotosalla aikaiseksi.. Mutta ehkäpä mekin vielä jonain kauniina päivänä ollaan kisavalmiita. Paljon Jedi on kyllä taas edistynyt, kun ollaan noissa ryhmätreeneissä alettu kulkea. Nyt saatiin treeneissä kotiläksyksi opetella nopeita maahanmenoja. Eli toisin sanoen sitä mun ja Jedin isointa onkelmakohtaa tokon saralla! Saapa nähä.. :D

Maagisen kahden vuoden iän lähestymisen kunniaksi käytin Jedin myös virallisissa terveystutkimuksissa tuossa jokunen viikko takaperin. Virallisten lonkka- ja kyynärkuvien lisäksi kuvattiin koko selkä lateraalisesti ja lisäksi tutkittiin polvet. Lonkat ja kyynärät eivät ihan puhtaimmilta mahdollisilta näyttäneet kuvissa, mutta kerrankin Kennelliitosta tuli takaisin positiivisemmat tulokset kuin olin uskaltanut toivoa. Jedin tulosrimpsu näyttää siis seuraavanlaiselta:

  • Lonkat: B/B (lähes normaalit)
  • Kyynärät: 0/1 (vasen rajatapaus, oikeassa lievät muutokset)
  • Polvet: 0/0 (terveet)
  • Selkä: Ok

Vielä pitäisi jossain vaiheessa varata aika silmätarkastukseen, niin sittenpä olisi Jepankin osalta tutkimiset joksikin aikaa pulkassa. Koska mitään isompaa häikkää ei Jedin rangasta ainakaan tässä vaiheessa löytynyt, ruvetaan varmaan jossain vaiheessa katselemaan sopivaa agilityn alkeiskurssia. :) Nyt pitää vaan toivoa, että Jedille ei - suht kevyt koira kun onneksi on - tule iän mukana ongelmia noiden kyynärien kanssa.

Tässä vielä todistusaineistoa läpivalaisusta (kuvia on hieman rajattu, että sai vähän isompana näkymään tänne):

Photobucket

Photobucket

Kieltämättä melkoinen ero, kun vertaa näitä Jedin digiröntgenkuvia noihin Nalan "perinteisiin" kuviin (joista aikoinaan jouduin räpsimään kuvat digikameralla, kun ei niitä tietystikään silloin pystynyt CD:lle polttamaan kuten nykyään).