Hihhei, vasta toiset agilitykisat 3-luokassa Mörkön kanssa ja nyt jo onnistuttiin pyrähtelemään meidän eka 0-rata!

Kisat järjestettiin sunnuntaina 9.11. KAS:n toimesta Haukiputaalla, Active Dogsin hallissa. Mini- ja medi-3:set tuomaroi Tomas Berglund, joka oli mulle melkein uusi tuttavuus. Jedin kanssa ollaan muistaakseni kerran käyty hänen tuomaroitavanaan 1-luokassa, mutta silloin hän oli tuomariharjoittelijana, joten en tiedä, olivatko radat hänen vai varsinaisen tuomarin (Sari Mikkilä) käsialaa. Ihan kivat radat ne joka tapauksessa oli, koskapa Jedi sai sieltä sertin ja nousi kakkosiin.

Tämän sunnuntain kisoissa Mörkön kanssa eka (hyppy)rata meni hieman vallattomasti ja se taidettiin hyllyttää peräti neljässä eri kohdassa, mutta onneksi vaan yksi niistä lasketaan. :D Eka hylky tuli, kun Mörkö lähti virheen jälkeen pujottelemaan keppejä väärään suuntaan. Toinen, kun Mörkö ei suoran putken jälkeen kääntynytkään niin tiukasti kuin oli tarkoitus, vaan kävi loikkaamassa joutessaan yhden ylimääräisen hypyn kautta.

Sitten mulla jäi hyppysuoran alussa persjättö tekemättä (en muka ehtinyt), joten Mörkö ohjautui hyppyjen jälkeen väärään päähän putkea. Ja neljäs kerta tuli, kun pussin jälkeen Mörkö juoksi mun jalkoihin, jonka seurauksena se sai vahingossa pienen, avustavan potkun persauksiin, joka tyrkkäsi sen hypyn yli suoraan, vaikka se olisi pitänyt kiertää takaa. Siinä vaiheessa, kun Mörkö lähti vielä kiertämään hypyn jälkeistä putkea ympäri, tuomariakin jo nauratti. Eipä sillä, tuo kai olisi ollut ihan sallittukin "ohjaus", jos meillä ei olisi jo ollut hylky(jä) alla.. Vaan olipahan ainakin vauhti päällä ja huumoria mukana tässä suorituksessa.

Toinen rata tuntui pääpiirteittäin ihan mentävältä, mutta muutamia "koukkuja" siellä oli mukana. Monet koirat hylkääntyivät jo toiselle hypylle, mutta mie onneksi valitsin Mörkölle siihen kohtaa aika sopivan ohjauksen ja selvittiin takaakierrosta ja jatkosta puomille varsin sujuvasti. Puomin jälkeen oli jännät paikat, kun suoraan edessä oli hyppy ja sen jälkeen VÄÄRÄ putkensuu, eli hypyn jälkeen koira pitikin saada kääntymään vasempaan päähän putkea. No, mie sitten varmistelin tuota kääntymistä ehkä hieman liikaakin, kun Mörkö todellakin KÄÄNTYI ja oli vissiin jo juoksemassa keppien toisella puolella olevaan putkeen, joka oli ihan eri suunnassa. No, sain Mörkön onneksi vielä taivutettua takaisin oikeille urille ja virheiltä vältyttiin. Ihan oli suunniteltu kunniakierros joo-o.. :D 

Siitä eteenpäin rata lähti sujumaan kivasti: kepit meni hyvin, samoin rengas ja sen jälkeinen ohjaus putkeen. Videolta katsoin, että A:n alasmenokontaktin Mörkö loikkasi kyllä pikkuisen turhan ylhäältä, kun takajalat osuivat vaan juuri ja juuri kontaktialueen yläosaan. Mutta osuma se kuitenkin oli, eli ei virheitä siitä. A:n jälkeisellä hypyllä Mörköllä tuli taas vähän ylimääräistä kurvia, mutta sain sen kuitenkin ohjattua keinulle suht hyvin ja siitäpä sitten parin hypyn kautta porskutettiin maaliin - ILMAN RATAVIRHEITÄ

Hieman ounastelin, että niiden muutamien ylimääräisten kurvien vuoksi ei välttämättä päästäisi ihanneajan sisään, mutta tulostaulu kertoi, että aika oli alittunut 0,9 sekuntia, eli kyseessä oli kuin olikin ihka-aito nollatulos! Mörkön etenemä radalla oli 3,68 m/s ja sijoitus 13/29. Helposti olisi varmaan ainakin 3-4 sekuntia lähtenyt ajasta pois ilman niitä kunniakierroksia, joten olen tähän tosi tyytyväinen. :)

Myös kolmas rata oli mukavan sujuva kolmosluokan radaksi, mutta meidän meno kompastui lopulta keppien jälkeiselle putkelle. Sinne se Mörkö sujahti sukkana väärään päähän. Olisi pitänyt vielä selkeämmin näyttää ja ohjata matalammalla kädellä, vaan eipä sitä tuossa kohti tajunnut. Aiemmin radalla meille oli tullut pari hassua kiepsahdusta: radan alkupuolella suoran putken jälkeiselle takaakiertohypylle ja toinen ennen keppejä (eivät kunnolla näy videolla), mutta näistä ei ollut tuomari merkkauttanut virheitä, eli keppien jälkeiselle putkelle saakka meillä oli niin sanotusti nolla alla. Vaan hylkyhän se sitten oli ja okseristakin putosi sen jälkeen toinen rima, kun jäin itse jumimaan putken luo.

Ja puomin kontaktin Mörkö loikkasi, mutta nyt älysin sentään korjata sen. Puomin jälkeinen hyppy olisi ollut takaakiertona ja Mörkö näytti jo hetken aikaa siltä, että oli lähdössä kiertämään, vaan päätti kuitenkin puikahtaa sen suoraan eteenpäin. Eli tehtiinpä siis tämän radan loppusuoralla virhe joka esteellä paitsi vikalla hypyllä - jonkinlainen saavutus kai sekin?? x)

Hyvä mieli jäi kaikenkaikkiaan näistä kisoista ja joku toinen kerta nuo tämän päivän hylytkin olisivat voineet olla jotain ihan muuta, eli miltään mahdottomilta radat eivät missään vaiheessa tuntuneet. Mie itse tykkäsin kovasti näiden ratojen profiileista. Radat olivat omalla laillaan paikoin haastavia, mutta kuitenkin varsin sujuvia mennä - takaakierroista yms. huolimatta.

Tosin se oli vähemmän mukava juttu, että rimat taisivat kaikilla radoilla olla maksimikorkeudessa, eli mineillä 35cm. Mie en tosin tätä ollut itse edes huomannut, ennen kuin parin radan jälkeen asia tuli puheeksi kehän laidalla. Olin kyllä tosi tyytyväinen siihen, että Mörkö ei sitä yhtä (huonosti ohjattua) okseria lukuunottamatta tiputtanut ainuttakaan rimaa alas! Eipä sillä, että Mörköllä yleensäkään olisi hirveästi tapana rimoja tiputella, mutta ei se toisaalta kovin usein (jos koskaan) ole myöskään mennyt tuollaisia ratoja, että kaikki rimat on tapissa.

Tässäpä vielä radat videolla:

http://youtu.be/vbNmXGf8RFQ